Konfirmandstuen ved Østrup præstegård har fået ny kunst ved Yvonne Durup Skovgyden

 

 

Konfirmandstuen ved Østrup præstegård har fået ny kunst ved Yvonne Durup Skovgyden

 

Interview ved Keld B. Hansen

Konfirmandstuen ved Østrup præstegård har fået ny kunst ved Yvonne Durup Skovgyden.

 

Om Yvonne Durup:

Bor på Skovgyden 42, Ørritslevskov, sammen med sin mand Jesper og sønnen Marius. Er uddannet sygeplejerske fra Holbæk sygeplejeskole i 1989 og akupunktør i 2008. Er autodidakt kunstner siden 2003. Har arbejdet med billedkunst og eksperimenteret med forskellige udtryksformer som bronze, træ, foto mv. Yvonne har haft værker med på HCA-festival`s censurerede udstillinger og udstillinger i diverse kunstforeninger, bl.a. TV2 , samt hos John Bonnesen Wolff i Klintebjerg Galleri.  Studerer i fritiden kunsthistorie på Folkeuniversitetet.

 

Konfirmandstuen ved Østrup præstegård har fået ny og meget flot kunst fremstillet af Yvonne Durup, der bor på Skovgyden. Yvonne  skriver her om sit kunstværk:

 

 

 

NY KUNST I KONFIRMANDSTUEN

Alle har en mening om kunst, måske bliver man forarget, måske glad eller bare ligeglad. Men en ting er sikkert, der er kommet et nyt kunstværk i konfirmandstuen.

 

Tilblivelsen

De fleste kender det sikkert godt, at man bliver spurgt om en opgave, og så går man og grubler lidt over, om det er noget, man vil deltage i. Sådan var det også for mig, da Keld en dag i maj spurgte, om jeg ville lave noget kunst til konfirmandstuen. Jeg har aldrig før beskæftiget mig med religiøs kunst, så jeg gik i gang med at læse i Det nye Testamente. Jeg studerede også andre kunstnere og fandt ud af, at der er lavet en del kunst til kirkerummet af bl.a. Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Christian Lemmerz blot for at nævne nogle. Jeg blev inspireret, ideen kom til mig, og jeg sagde ”ja tak”.

 

Ideen

Værket blev til et Triptykon. Det er et tredelt billede, der ofte bliver brugt som altertavle. Det består af et midterparti og to bevægelige sidefløje, som kan lukkes foran midterpartiet. Dette Triptykon har skoletavlen som midte, og når man åbner de to sidefløje, er der et malet billede på hver af de to halvdele. Det ene er en fortolkning af ”Jesus dåb” og den anden af ”Opstandelsen”. Den grønne skoletavle er også en fortælling, den skal man (Keld) bare selv udfylde. Når lågerne lukkes, ser man et kors af mosaik i blåt og hvidt porcelæn.

 

Processen

Det er nogle gange godt, at man ikke på forhånd ved, hvad man har kastet sig ud i. Og jeg må indrømme, at jeg indimellem har haft nogle praktiske problemer. Så er det godt at have nogle mænd i huset, som ved noget om udskæring af plader, rette vinkler og søm og skruer. Men det jeg synes er mest spændende er selve den kunstneriske proces. Den har været delt i to. Først har jeg lavet mosaik korset og dernæst de to billeder. Porcelænet til korset er fundet i genbrugs forretninger. Det er herefter slået itu og sat op og fuget. Omgivelserne er lavet i forskellige blå nuancer. Jeg har lavet mange tests på korset inden det rigtige udtryk kom frem. Billederne er malet både med akryl og oliemaling i flere lag; her er det til gengæld en mere hurtig og intuitiv proces.

 

Motiverne er hentet fra Bibelen,

og det har været et lærerigt og inspirerende møde med kristendom og kunst. Det bliver nok ikke sidste gang.

 

Hvis du har lyst til at se kunstværket, så ring på hos præsten og bed om at se det 🙂

 

 

Konfirmandstuen ved Østrup præstegård har fået ny kunst ved Yvonne Durup Skovgyden.

Læse mere under Præstegården.

Skriv et svar