Med konfirmanderne til Fredericia

Med konfirmanderne til Fredericia

 

Med konfirmanderne til Fredericia

 

Onsdag den 22. november var Birgit Vous og Keld på tur med de 15 konfirmander, som er Camilla, Nikoline, Katrine, Ida-Marie, Asta, Max, Oliver, Sarah, Mads, Ellen, Louise, Gustav, Frederik, Clara og liv.

 

Turen gik til Fredericia, som er en fæstningsby, og som i slutningen af 1600-tallet blev en by, hvor der var religionsfrihed. Det kom til at betyde, at jøder, reformerte og katolikker slog sig ned i Fredericia.

 

Lyng Kirke

Vi begyndte med at se Lyng kirke, som er  en folkekirke. Det er en moderne kirke, der ligger ned til Lillebælt. Vi mødte kirkens præst, Susanne Knudstorp, der blandt andet viste os, at trosbekendelsen kan siges med fagter. Som du kan se af billedet ovenfor, står ”livets træ” midt i kirken.

 

 

Den reformerte kirke

Derefter gik turen til den reformerte kirke, der ligger i det gamle Fredericia. Den reformerte præst, Sabine Hofmeister, fortalte os om, at de reformerte en gang var flygtet fra forfølgelser i Frankrig og havde slået sig ned i Fredericia.

 

 

Den jødiske kirkegård og voldene

Efter rundvisningen spiste vi de medbragte madpakker, og så var vi ellers klar til at besøge byens jødiske kirkegård. Der er vist ikke længere nogen, der bliver begravet der, men vi så de mange gamle gravsten – mange af dem bar hebraiske bogstaver.

 

Nu fik vi tid til at gå på Fredericias volde, hvor man stadig kan se kanoner. Svenskerne indtog Fredericia i 1600-tallet; det var også her, vi i 1848 vandt over tyskerne, og det skal Landsoldaten minde os om.

 

Den katolske Kirke

Til sidst besøgte vi Den katolske Kirke. Vi mødte præsten, Jan Ophoff, der som ung var flyttet fra Belgien til Danmark for at blive katolsk præst. Han fortalte os om, hvordan katolske lejesoldater var kommet til byen og havde givet anledning til at bygge kirken. Præsten fortalte også om nogle af forskellene mellem folkekirken og Den katolske Kirke. For eksempel om vievandet, som man velsigner sig med, når man kommer ind i kirken.

 

Med konfirmanderne til Fredericia – læses under Børn og Unge i kirkerne.

Skriv et svar