11. marts Indsamling Folkekirkens Nødhjælp

11. marts kl. 10-14 indsamling Folkekirkens Nødhjælp

 

 

11. marts kl. 10-14 indsamling Folkekirkens Nødhjælp

 

 

11. marts kl. 10-14 indsamling Folkekirkens Nødhjælp. Hjælp medmennesker i nød Sogneindsamling den 11. marts.

 

Omtale ved Keld B. Hansen

 

Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling her i Østrup og Skeby sogn. Indsamlingen foregår mellem klokken 10 og 14.

 

Søndag den 11. marts 2018 deltager vi her i Østrup sogn og Skeby sogn (Skovløkkeområdet) i Folkekirkens

Nødhjælps årlige husstandsindsamling. Vi håber at få så mange frivillige ud at banke på dørene, at alle i området får mulighed for at give mennesker i nød en håndsrækning. 

 

Det er tit de fjerneste og allerfattigste samfund, det går værst ud over, når kloden hærges af fx klimaforandringer. I kraft af et stort, lokalt, kirkeligt netværk når Folkekirkens Nødhjælp helt derud og styrker de svageste. Men der må tænkes i nye, innovative baner for at vinde kapløbet med klima, flygtningestrømme og befolkningstilvækst.

 

Folkekirkens Nødhjælp www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk
Folkekirkens Nødhjælp https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

To eksempler på hjælp

1) Folkekirkens Nødhjælp har netop sat et pilotprojekt i gang, hvor udvalgte kvinder i flygtningelejren Kakuma i Kenya lærer at opdrætte fårekyllinger. Insekter er ekstremt næringsrige, nemme at avle og langt mindre ressourcekrævende end traditionelle former for kødproduktion. I første omgang skal fårekyllingerne avles i større bokse og males til insektmel, som kan bruges til blandt andet næringsrige kiks.

 

2) Et andet projekt i Kakumalejren lærer flygtninge at dyrke køkkenhaver på højkant. Forskellige typer grøntsager spirer lag på lag inde i store sække med huller i og vokser så ud af hullerne og opad i flere niveauer. Dyrkningsmetoden kræver meget mindre vand end almindelige køkkenhaver, og samtidig kan man firedoble sin høst. Det giver nærende mad til både at spise og sælge af.

 

I alle Folkekirkens Nødhjælps projekter gælder princippet ’Hjælp til selvhjælp’. Modtagerne af hjælpen er altid direkte involverede og lærer samtidig nye metoder, der gør dem mere robuste.

 

Sæt allerede nu kryds ved 11. marts

Østrup sogn og Skeby sogn er med ved næste indsamling 11. marts 2018. Sæt allerede nu kryds i kalenderen og tag godt imod vore indsamlere, når de banker på.

 

11. marts kl. 10-14 indsamling Folkekirkens Nødhjælp

Skriv et svar