Familien i Gudskov Allan, Maria og Valde

Tilflyttere – Allan Ibsen, Maria Dahl Hedegaard og Valde – Gerskov

 

 

 

Tilflyttere Allan Ibsen, Maria Dahl Hedegaard og Valde – Gerskov

 

Nye folk i ”Henry Kartoffelavlers hus”

Tilflytterinterview ved Keld B. Hansen

 

I vores serie om tilflyttere har jeg denne gang besøgt en lille familie i Gudskov. Den består af Allan Ibsen, Maria Dahl Hedegaard og Valde. De bor sammen med hunden Kosmo (en kæmpestor engelsk Mastiff) samt kattene Prop og Laban

 

Det hele begyndte med, at Allan i slutningen af 2011 købte huset på Grusgyden 58 i Gudskov. Dengang var han ingeniørstuderende i Odense og tænkte, at hvis han nu flyttede på landet, kunne han overkomme prisen på et hus. Allan flyttede ind i sit hus i 2012, og i 2013 flyttede Maria ind. Allan og Maria havde nemlig mødt hinanden på ingeniørstudiet, hvorfra Allan har en bachelor. Maria forventer at tage kandidateksamen i juni i år.

Eget firma

For øjeblikket har Allan en pause fra sit studium, idet han har fået eget firma. Allans firma har 20 ansatte, der yder hjemmehjælp i Odense. Han forklarer, at det er et privat firma, der yder det som den kommunale hjemmehjælp også yder; dog mener han, at hans firma ved navn ”Hjælp til Hjemmet” har mere fokus på service og fleksibilitet. Drømmen er dog at komme tilbage og gøre ingeniørstudiet færdigt.

 

Interesse for fjernvarme

Både Maria og Allan har brugt deres studium til at specialisere sig i energiteknologi, og de har en særlig viden om og interesse i fjernvarme. Maria sidder for øjeblikket og skriver speciale om, hvordan man ved et samarbejde mellem fjernvarmeværker på Fyn kan levere bedre resultater og i højere grad gøre sig fri af for eksempel kul.

 

Valde

Valde kom til verden for næsten to år siden. Han lader til at være en glad dreng, og jeg lægger mærke til, at han godt kan li at kæle med katten. Sommetider er det lidt voldsomt, men meningen er god nok.

 

Valde går i dagpleje i Otterup og er skrevet op til vores lokale børnehave, Skovtroldene, der ligger ved Skovløkkeskolen. Valde tager sommetider med sin mor i mødregruppen, og det har blandt andet givet Maria gode kontakter i lokalområdet.

 

Tilfældigt med Gudskov

Allan er vokset op på Falster og Maria er vokset op i Tved ved Svendborg. De mødtes som nævnt i Odense, og det var helt tilfældigt, at de kom til at slå sig ned i Gudskov. Men de har langt fra fortrudt.

 

Det var ikke svært at falde til her, forklarer de. Det er meget let at komme i kontakt med folk, og naboerne er flinke. Man kommer hurtigere ind på folk, end man gør i byen, og det er en stor fordel. Vi er glade for at være tæt på fjorden, og der er godt gang i Klintebjerg havn om sommeren. Vi har også en båd, som vi gerne vil have ned og ligge i Klintebjerg havn.

 

Desuden er indkøbsmulighederne rigtig gode i Otterup, og foreningerne har meget at byde på, så der er meget at vælge imellem.

 

Det er også dejligt at have badestranden ved Hasmark tæt på, så vi føler på ingen måde, at vi går glip at noget ved at bo her i Gudskov. Derfor kan man sige, at det, der opstod som en tilfældighed – at vi flyttede til Gudskov – er blevet til noget, som vi er blevet virkelig glade for.

 

Det eneste lille minus er, at der er lidt længere til for eksempel Svendborg eller Sjælland end hvis vi boede i Odense, men reelt er det ikke noget problem.

 

Lokalt engageret

For nylig besluttede Maria sig for at engagere sig lidt mere i det lokale. Hun mødte op til borgermødet, der blev afholdt på Skovløkkeskolen den 6. februar.

 

På mødet blev der givet en gennemgang af alt det som lokalrådet og kaffegrupperne (som er underudvalg) arbejder med. Det var for eksempel rigtig fint at få en gennemgang af, hvad der skal ske med havnen, fortæller Maria. Det viser, at der er godt gang i udviklingen her i området.

 

Med i trafikgruppen

På mødet den 6. februar meldte Maria sig til trafikgruppen, og det har ifølge Maria været en god oplevelse at komme med i den gruppe. Vi er meget forskellige både med hensyn til alder og baggrund, forklarer Maria. Men det er meget engagerede mennesker, og det giver mig kendskab til endnu flere folk fra lokalområdet. Flere i gruppen kender for eksempel mere til vores hus end vi selv gør. I bor jo i ”Henry Kartoffelavlers hus” fortæller de, og så fortsætter de med at fortælle om denne Henry Kartoffelavler og andre lokale folk. Det er spændende og sjovt at lytte til, forklarer Maria.

 

Selve det at arbejde med trafikken er også tilfredsstillende. Ikke mindst fordi vi har et tæt og et godt samarbejde med Nordfyns kommune. Her mærker man, at vi er i en forholdsvis lille kommune, hvor det er lettere at få indflydelse. Vores arbejde går meget på at få sænket farten, for alt for mange kører alt for stærkt. Selv her på Grusgyden, hvor vejen er smal, køres der for stærkt. Vi har også mulighed for at få kommunen ud og reparere veje og rabatter – det er meget tilfredsstillende, forklarer Maria.

 

Allan, Maria og Valde bliver boende

Intet tyder på, at familien med hunden Kosmo og de to katte flytter fra Gudskov. Tværtimod føler de sig bedre og bedre integreret i lokalsamfundet, og det kan alle vi andre jo kun være godt tilfredse med!!

 

Tilflyttere Allan Ibsen, Maria Dahl Hedegaard og Valde – Gerskov

 

Læs mere under Tilflyttere.