Handlinger

Handlinger https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk/handlinger/

Vi har fortalt dig om Keld præst fylder 60 på sidste side. Nu fortæller vi om kirkelige Handlinger.

 

Kirkelige Handlinger er funderet i fortællinger fra Den Kristne Bibel, hvor vi udfører rituelle handlinger i forbindelse med højtider i den kristne tro, ved begivenheder, såsom Dåb, eller man kan tale med sig selv eller præsten, når man har behov for det.

 

Den kristne tro er cyklisk i betydning af handlinger forløber indenfor et år, hvor Kirkeåret er forskelligt fra kalenderåret, netop pga. fortællinger fra Bibelen og Kristendommens Historie.

 

Cirklen symboliserer også helheden, hvor helheden i den kristne tro er Gud forstået som treenighed. Han er overalt, men sendte sin søn Jesus til os for at forkynde den kristne tro. Efter Jesus opstandelse fik vi Helligånden i Pinsen, og herved er Gudsbegrebet samlet i at være tre. Heraf treenighed ud af en helhed – cirklen forstået som Holistisk.

 

Korset er symbolet for Jesus, der bar korset igennem byen, som livets byrder, Jesus hang på korset og led for at genopstå Påskedag, for at vi kan lære at klare store som små problemer i hverdagen, og genopstå.

 

Kærligheden til hinanden og heraf indlevelse og respekt for hinanden er fundamentet for Kristendommen, og heraf også for den Danske Folkekirke, og det danske samfund via indskrivelsen i Grundloven.

Ud fra de 10 bud, hvor et af dem er, at man ikke må slå ihjel, er Kristendommen human og fredssøgende.

 

Næstekærlighed er central for vores livsførelse samt tro med hjertet som givende symbol. Læs mere om symboler under Folkekirken.

 

Oestrup Skeby Gerskov Kirker Folkekirken Hjertet Guds ubetingede kærlighed tekst https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

Kirkelige Handlinger

Du kan læse mere på undersider omkring kirkelige handlinger og deres betydning i hverdagen.

 

På næste side kan du læse om Kirkeåret.