Små biblioteker nu ved Østrup, Skeby og Gerskov kirke

Små biblioteker

 

På sidste side fortalte vi om RejseholdSkrøner, anekdoter, og små historier. Nu fortæller vi om Små biblioteker nu ved Østrup, Skeby og Gerskov kirke.

 

Baggrundsartikel Orientering ved Keld B. Hansen

 

Fra nu af der det muligt at låne bøger lokalt. Helt lokalt, nemlig i Østrup, Skeby og Gerskov kirke.

 

Små biblioteker
Små biblioteker

Billedet ovenfor er fra Gerskov kirke. Reolen står i våbenhuset lige inden for yderdøren, og sådan står reolerne også placeret i de andre to kirker.

 

For tiden breder ideen med de små biblioteker sig.

Og det gælder også for Fyn. Formålet er, at lokalsamfundet får et tilbud mere, og at det kan være med til at gøre samme  lokalsamfund lidt dejligere.

 

”Free little library”

Ideen om minibibliotekerne kommer fra USA, hvor de har bredt sig med stor hastighed.

Rundt omkring ser man masser af eksempler med private, der sætter bogkasser og -skabe ud til vejen, så dem, der bor i kvarteret eller landsbyen kan låne eller bytte. Bevægelsen hedder ”Free little library” (frit lille bibliotek), og på deres hjemmeside siger de, at der på verdensplan findes mere en 50.000 små biblioteker.

 

Små biblioteker
Små biblioteker

 

Berlin

På et besøg i Berlinbydelen Prenzlauer Berg så jeg et lille bibliotek indrettet i en to meter høj træstamme, der var sat op på et gadehjørne.

Der var lavet rum ind i træstammen, og rummene var forsynet med bøger. Jeg kunne se, at der hele tiden kom folk forbi, der byttede sig til en eller flere bøger.

Det var en simpel ide, der var til glæde for mange.

 

Små biblioteker
Små biblioteker

 

Du har mulighed for at låne eller bytte

Fra nu af har du mulighed for at låne bøger i Østrup kirke, i Skeby kirke og i Gerskov kirke.

Kirkerne er åbne i dagtimerne, så du kan bare gå ind.

Hvis du låner en bog, kan du låne den i en måned. Du kan også frit bytte bøger, og hvis du har gode bøger, du gerne vil stille ind i en af reolerne, er du meget velkommen til det.

 

Hvis du kommer til at bruge et eller flere af de små nye biblioteker, modtager vi meget gerne din respons! Du er velkommen til at efterlade en lille kommentar om, hvad du synes om ideen med et lille bibliotek eller om, hvad du synes om læsningen af en af bøgerne.

Det er med til at give os et indtryk af, om bibliotekerne bliver brugt, og om du og andre har gavn af dem.

 

God fornøjelse!!

 

Sådan låner du en bog

Du tager en bog og stiller en anden bog
ind på reolen i stedet for.

Eller også låner du en bog og leverer den tilbage senest
en måned senere.

Vores små biblioteker – Tre biblioteker i tre kirker

 

Artikel ved Sheryl Nielsen, Klintebjergvej

I våbenhusene i Østrup, Skeby og Gerskov kirke findes små biblioteker, hvor du kan låne eller bytte dig til en bog. Sheryl bestyrer de 3 biblioteker, og derfor bad kirkebladet hende om at fortælle om sit arbejde.

For 2 år siden havde vores præst en rigtig god ide om at oprette nogle små ’biblioteker’ i vores kirker. Dem havde han set andre steder i verden, og jeg kender dem fra USA.

Da præsten spurgte mig, om jeg ville være ansvarlig for at få gang i bibliotekerne, kunne jeg ikke sige nej. Jeg elsker bøger og at læse, så det var en opgave, jeg syntes, kunne være sjov.

Keld skaffede bogreolerne, og så gik jeg i gang med at skaffe bøger. Jeg besøgte de lokale genbrugsbutikker og gik på jagt efter bøger, som jeg syntes, ville passe godt ind i vores små biblioteker. Vi fik nogle bøger doneret af andre medlemmer af menigheden, men jeg var også nød til at besøge nogle genbrugsbutikker i Odense for at finde bøger nok. Er du klar over hvor mange bøger, der kan være i 3 reoler?! Vi havde brug for mange. Jeg valgte et bredt sortiment – krimier, romaner, selvbiografier, historiebøger og børnebøger.

Langt om længe blev reolerne fyldt, og vores små biblioteker var i gang. Meningen er, at man må låne en bog i en måned eller bytte en bog (aflevere en af sine egne bøger og tage en anden).

Nu har vi været i gang i næsten 2 år, og jeg kan se, de bliver brugt. Jeg får også en fornemmelse af hvilke bøger, der bliver læst mest.

For ikke så længe siden ”opdaterede” jeg alle reolerne. Det vil jeg fortsætte med at gøre.

Hvis I har nogle bøger, som I gerne vil donere til vores biblioteker, er I meget velkomne til at sætte dem i reolerne selv eller aflevere dem til mig. Det vil glæde mange!

 

 

På næste side kan du læse om Sogneudflugter og foredrag.