Meditation og Shhh https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk/

Meditation og Shhh

 

 

Meditation og Shhh    www.grønkirke.dk Oestrup Skeby Gerskov Kirker www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

Vi har fortalt om Læsehestene. Nu kan du læse om Meditation og Shhh.

 

Meditation og Shhh    –   Tid til ro og fordybelse hele året – holder pause

 

 

2. februar 2018 var der Meditation igen – ring til præsten for mere info

 

Meditation i Skeby kirke den 2. februar kl. 16.30 – 17.00 – 2. februar var der Meditation igen – ring til præsten for mere info

Mange søger at få tid til ro og fordybelse, og det har du muligheden for, hvis du deltager i meditation i Skeby kirke.

Du kan stige af og på som det passer dig. Som du ser, er der kun sat én mødedato på. Vi aftaler nemlig mødedatoen fra gang til gang, men vi mødes som regel hver fredag.

 

 

Slap af fra hverdagens hektiske liv.

I vinterperioder er der i Østrup kirke meditationer af en halv times varighed. Lige nu holder meditation pause, men det foregår ellers efter ønsker i Østrup Kirke på onsdage fra klokken 17.30 – 17.55.

Det er Barbara Dahl og Ove Steen Andersen, der på skift leder meditationen. Vores meditation i Østrup kirke er…

 

Ro, stilhed, nærvær, fordybelse og musik.

Ordene betyder her en halv times pause fra hverdagens gøremål, hvor du har mulighed for at tænde lys i Globen og sidde med til meditationen.

Der kræves ingen forudsætninger for at være med, og du kan møde op de gange, du har mulighed for det.

Meditationen varetages skiftevis af Ove Andersen og Barbara Hovhave.

 

Barbara fortæller om sit forhold til meditation

”Kristuskransen er for mig at få opmærksomhed på kristendommen i min egen hverdag. Via perlerne og deres betydninger kan jeg, på hvilket som helst tidspunkt, reflektere over forskellige aspekter af mit liv og mit  forhold til mig selv og andre.”

 

Ove fortæller om sit forhold til meditation

”At meditere er for mig en mulighed for at nulstille sine tanker, få ro i sindet og derved komme i en tilstand af passiv årvågenhed.

For mig virker det bedst ved hjælp af bestemt meditativ musik, som når denne siver ind i bevidstheden, giver een en følelse af en ustresset tilstand og måske også en følelse af større nærvær af det guddommelige.

I hvert fald virker det afstressende på sind og krop, og man kommer ud med større energi og et lyst sind.”

 

Meditation og Shhh Østrup Kirke Vejkirke 3 Grønne Kirker
Meditation og Shhh Østrup Kirke 3 Grønne Kirker https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

Kristuskransen

Kristuskransen er en bedekrans, som den svenske biskop emeritus Martin Lönnebo udarbejdede i 2003.

Han blev inspireret under en rejse i Græken-land. Her så han de gamle mænd sidde med deres kolomboi-kranse, og han fandt, at det var et stærk og fint redskab til at leve sig ind i sin tro og søge Gud.

Hjemme i Sverige udarbejdede han Kristus-kransen, som i formen blev et armbånd, bestående af 12 perler, der hver især står for centrale temaer og begreber i den kristne tro.

 

Guds-perlen (den gyldne perle øverst): Symboliserer den treenige Gud; Fader og Søn og Helligånd.

Jeg-perlen (den lille lyse perle): Forbindelsen mellem Gud og mig. Jeg er skabt af Gud.

Dåbs-perlen (den hvide perle th.): At blive døbt er også at turde give sig hen i troen på Gud i tillid til, at han vil os det godt.

Ørken-perlen (den lysbrune perle): At livet af og til kan føles som en ørkenvandring, men også, at ørkenen er det sted, Jesus trækker sig tilbage til, når han vil være alene og bede til Gud.

Bekymringsløsheds-perlen (den blå per-le): Kristendommen giver os også lov til at være bekymringsløse og tro på, at Gud vil sørge for os.

De to kærligheds-perler (de to røde per-ler): Den første kærlighedsperle repræsenterer den kærlighed, som vi får fra Gud. Den anden kærlighedsperle er den kærlighed, som vi giver til andre.

De tre hemmeligheds-perler (de tre lyse perler): Hemmeligheder, som vi har, hvor vi kan ilægge et personligt ønske eller en for-bøn for en eller noget, som har det svært.

Nattens Perle (den sorte perle): Repræsenterer sorgen og døden. Gud er også til-stede, hvor tilværelsen føles sort og trist.

Opstandelses-perlen (den hvide perle tv.): Er også håbs-perlen. At Guds Vilje vil bryde gennem, når alt ser håbløst ud, og at døden ikke har det sidste ord, da Kristus overvandt døden.

 

Derudover består kransen også af 6 aflange stilhedsperler, hvor det er pausen til stil-hed og lytten efter Gud, som er ilagt disse perler.

 

 

Anders Mattesen Meditation og Shhh https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk/
Anders Mattesen Meditation og Shhh https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk/

 

Shhh – Leder ved Keld B. Hansen

Stand up komikeren, Anders Mattesen, er for nylig udkommet med sit 8. onemanshow, der hedder ”Shhh”. I det show beretter han om al den støj, der findes i vores hverdag.

Han fortæller, at han selv er udsat for et bombardement fra medierne; radioen kører med informationer om dette og hint, fjernsynet beretter om noget helt fjerde, og ingen af delene kan man for alvor give sig helt hen til, fordi man også skal have tid til at sende sms’er og glo på sjove hunde på YouTube.

Og selv inde i de enkelte medier er der tumult: TV 2’s nyhedskanal kører med et emne i selve billedfeltet, og nedenunder er der en bjælke med mere eller mindre breaking news, mens der ovenover er afsat plads til, at folk kan tweete eller facebooke deres mening direkte ind i mediesyndfloden.

 

Ydre og indre støj

Anders Mattesen fortæller om hans – og i lige så høj grad vores allesammens – mang-lende evne til at sortere i al larmen. Om vores problemer med at finde ro. Til at koncentrere os, til at være nærværende, til at fokusere på, hvad der er vigtigt. Derfor er roen en mangelvare ligesom tiden til fordybelse og til eftertanke er det.

 

Ro i kirkerne

Det er påfaldende så tit jeg hører folk give udtryk for, at kirken er et dejligt sted med tid til ro, fordybelse og eftertanke. Kirken er en zone, hvor man lægge alle de elektroniske dingenoter fra sig, og det opleves som en lettelse.

Både Østrup, Skeby og Gerskov kirker er åbne i dagtimerne, så man kan gå derind og bare sidde lidt. Mens man er der kan man også tænde et lys og bede en bøn. Eller man kan gå til meditation eller til gudstjeneste.

Så velkommen indenfor!

 

 

På næste side kan du læse om Menighedsrådet Aktiviteter.