Folkekirken i Grundloven – 4. maj og 5. juni

Folkekirken i Grundloven

 

På sidste side fortalte vi om Familielivet – Familier fortæller. Nu fortæller vi om Folkekirken i Grundloven – 4. maj og 5. juni.

 

Folkekirken i Grundloven – 4. maj og 5. juni har kirkerne haft forskellige arrangementer. Du kan læse meget mere om Folkekirken og Grundloven under Handlinger.

Den 4. maj var og er der musik ved lokale musikere – her vores organist Niels Erik Clausen og Valther Rasmussen.

 

4. maj kl. 19.30 i Gerskov kirke Koncert Niels Erik Clausen og Valther Rasmussen – Danmarks befrielse

 

2018 – Den 4. maj kl. 19.30 i Gerskov kirke vil vi sammen med Niels Erik Clausen og Valther Rasmussen mindes Danmarks befrielse.

En stemningsfyldt aften med sange og kommentarer til krig, fred og håb. Sange, hvis indhold stadig er aktuelt – i dag måske mere end nogensinde.

 

4.maj 2015 CMP
4.maj 2015 CMP

 

Også 2015 for 70 året for Danmarks befrielse blev fejret i kirken.

Den 4. maj om aftenen har for mig altid været en særlig aften med levende lys i vinduerne og en samtale om, hvordan det var dengang i 1945, da Danmark blev befri-et.

I år var det som bekendt 70 år siden Dan-mark blev befriet fra tysk besættelse, og det føltes rart, at man netop den aften kunne gå i Gerskov kirke for høre fortællinger og synge ”sange om krig og fred”.

Valther Rasmussen og Niels Erik Clausen havde sammensat et program til lejligheden med titlen ”Sange om krig og fred”. Aftenen var en vekslen mellem Niels Erik Clausens fortællinger om sangene, solosang og fællessang. Enhver periode med krig og med fred har kastet sange af sig. Det gælder både slagsange såvel som sange om krigens meningsløshed.

Blandt de kendte sange fra krigen, er der slagsange, som for eksempel ”Dengang jeg drog af sted” og ”It´s a long way to Tipperary”.

Krigsmusik er også kabaretmusik, og vi sang blandt andet den tyske sang om ”Lili Marleen”.

Men hovedvægten i programmet var lagt på krigens meningsløshed. Derfor sang vi fx ”Kringsat af fiender”, ”Sag mir wo die Blu-men sind”, og ”Den sidste turist i Europa”, hvor den rejsende ser et Europa, der er ødelagt af krig. 75 mennesker havde lagt vejen omkring Gerskov kirke til en god og tankevækkende aften.

 

SOM ET LYS I VINDUET TIL FRIHED

 

Folkekirken i Grundloven - 4. maj og 5. juni https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk
Folkekirken i Grundloven – 4. maj og 5. juni https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

Den 5. juni var der konfirmation af minikonfirmander, som kan læses på siden Konfirmander.

 

På næste side fortæller vi om Folkekirkens Nødhjælp – Sogneindsamling.