Frivillige strikker ”dåbsklæder”

 

Beretning fra en strikkeaften ved Keld B. Hansen

 

Frivillige strikker ”dåbsklæder”

En ny ide er opstået, og det er strikning af ”dåbsklæder”. En gruppe af frivillige er allerede gået i gang med strikningen.

 

Det sker en gang imellem, at nye ideer opstår et eller andet sted i folkekirken, og så breder de sig med lynets hast til hele landet.

 

Tidligere har det for eksempel været babysalmesangen, der har bredt sig til alle hjørner og kroge af kongeriget. Det samme gælder for frokostklubber for mænd, pilgrimsvandringer, meditation og nytårskur.

 

Strikning af dåbsklæder

Inden for det sidste år er der opstået flere hundrede grupper landet over, der strikker dåbsklæder. Det vil sige, at man strikker den klud, som præsten tørrer barnets hoved med efter dåben, og når barnet er døbt, får forældrene dåbsklædet med hjem til minde om dåben.

 

Her hos os fik Marianne Risum færden af, at nu var der opstået en ny idé, og derfor satte hun sig i bevægelse for, at vi kunne få en gruppe af personer, der strikker dåbsklæder. I august blev der på kirkens facebookside (”Østrup, Skeby og Gerskov kirke”) efterlyst folk med interesse for ideen, og siden da har vi haft en strikkegruppe på 7 personer.

 

 

Strikning hos Lene

Alle syv er kvinder, og jeg var sammen med dem, da de mødtes hos Lene til deres tredje strikkeaften.

 

Jeg oplevede, at stemningen var rigtig god. Der blev strikket, og snakken gik. Anne Louise fortalte, at hun finder det super hyggeligt at strikke. Anne Marie kaldte det meditativt, og Lene gav udtryk for, at hun ved strikningen kan være med til at give i forhold til alt det, hun får i kirken.

 

Alle finder det meget hyggeligt at strikke. Man strikker både til møderne og derhjemme, og allerede på nuværende tidspunkt har man opbygget et lille lager af dåbsklæder klar til brug.

 

De første forældre har allerede fået et dåbsklæde foræret. Klædet lægges i en lille fin æske med et billede af den kirke, barnet blev døbt i.

 

Interesserede kan melde sig

Marianne Risum, der tog initiativet til gruppen, fortæller, at gruppen er åben for flere deltagere. Hvis man har lyst til at melde sig, skal man endelig gøre det til hende. Marianne har telefon nummer 40 17 83 80.

 

De strikker dåbsklæder:

Marianne Risum, Østrup

Lene Larsen, langhede ved Søndersø

Bente Karlsen, Daugstrup

Anne Louise Bondegaard Jørgensen, Lindø

Barbara Dahl, Skovgyden

Anne-Marie Jensen, Bogø

Birgit Vingborg, Klintebjerg

 

Se mere på Frivillige strikker ”dåbsklæder”.