Nyt Kirkekor for børn og unge ”Gelænderlærkerne”

Kirkekoret GELÆNDERLÆRKERNE Østrup-Skeby-Gerskov-Kirker
Kirkekoret GELÆNDERLÆRKERNE Østrup-Skeby-Gerskov-Kirker

Øverst fra venstre: Julie, Sofie, Sara, Simone, Cecilie, Natasja, Tess og Caroline
Nederst fra venstre: Vito, Noah, Anna, Silvia, Alberte og Louise

På sidste side læste du om Happy Voices Gospelkor. Nu kan du læse om Nyt Kirkekor for børn og unge ”Gelænderlærkerne”.

 

Jubelartikel pga. sensation ved Keld B. Hansen

 

Den 18. marts startede et nyt kirkekor ved Østrup, Skeby og Gerskov kirker.

 

Korets navn er ”Gelænderlærkerne”, og korleder er Karin Bloch Rochler.

Mandag den 18. marts gik flaget til tops i Østrup præstegård for at fejre, at vi nu har fået et kirkekor med op til 24 drenge og piger fra 4. klasse og op til 8. klasse.

Dertil kommer et ”Spirekor” for børn, der går i 3. klasse.

Koret kommer oprindeligt fra Krogsbølle, Norup og Hasmark, hvor menighedsrådene ikke længere ønskede at have et kirkekor knyttet til kirkerne. Derfor kunne koret den 18. marts øve for første gang i de nye rammer ved Østrup præstegård. Fremadrettet kommer koret til at øve hver mandag. Desuden kommer koret til at deltage i otte søndagsgudstjenester om året samt give koncert to gange om året.

Korlederen er Karin Rochler, der til daglig er lærer på Otterup skole og Nordfyns musikskole.

 

En appelsin i turbanen
Som præst ved de tre kirker synes jeg, det er enormt heldigt – det er en appelsin i vores turban, at vi nu får et stort kirkekor hertil. Koret kommer til at betyde, at mange børn kommer til at kende mange af de salmer, der synges i kirken, og det er i sig selv et stort plus.

Koret vil bidrage med musik og dermed gøre, at gudstjenesterne bliver bedre. Jeg tror, at gudstjenesterne bliver mere levende, så alle dem, der kommer i kirken, vil få glæde af koret.

Derfor tror jeg også på, at koret vil resultere i, at endnu flere kommer til at gå i kirke. Vi har i forvejen – over de sidste fem år – oplevet en stigende kirkegang.

 

Gelænderlærkerne synger 1. gang ved gudstjenesten skærtorsdag i Gerskov kirke!!

 

Hvis du er interesseret i at være med i Gelænderlærkerne, eller hvis du bare gerne vil høre mere om koret, så kan du kontakte Karin Rochler på tlf. 61 28 51 62 eller krochl@nordfynskommune.dk.

Kirkekoret GELÆNDERLÆRKERNE https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk
Kirkekoret GELÆNDERLÆRKERNE https://www.oestrup-skeby-gerskov-kirker.dk

 

Gelænderlærkerne sang i Gerskov kirke

Artikel af Keld B. Hansen

Skærtorsdag

Skærtorsdag, den 18. april, var der aftengudstjeneste i Gerskov kirke, og der sang vores nye kor, Gelænderlærkerne, for første gang.

Koret sang med på alle salmerne. Ud over de fælles salmer sang de to nyere korsatser: ”Skærtorsdag” af Erik Sommer og ”Den nye pagt” af Povl Chr. Balslev.

Det var fantastisk at koret, der nu tæller flere end 14 børn og unge, var med. Det
giver ekstra energi til gudstjenesten.

Skærtorsdag – en fejring af fællesskabet

I alt 70 mennesker deltog i den stemningsfulde gudstjeneste, hvor temaet er Jesu indstiftelse af nadveren skærtorsdag. Indstiftelsen af nadveren lægger op til at
fællesskabet bliver et tema, dvs. fællesskabet mellem Gud og mennesker og et ligeværdigt fællesskab mellem mennesker.
Derfor er det naturligt, at vi også efter gudstjenesten dyrker fællesskabet. Det har vi gjort de sidste fem år ved at spise sammen efter gudstjenesten skærtorsdag.

Så da gudstjenesten var forbi, blev der stillet caféborde op i kirkens midtergang og små borde op i kirkens kor. Og så blev der stillet gratis mad og drikke frem: frikadeller, kartoffelsalat, brød, salat, sodavand og vin.

Folk blev siddende længe og spiste og snakkede – det var alt sammen rigtig hyggeligt. Så hold øje med skærtorsdag næste år. Da holder vi igen aftengudstjeneste med spisning bagefter – og forhåbentlig kommer Gelænderlærkerne igen og synger med.

 

På næste side kan du læse om Kirkens døgn – Aktiviteter.